header-over-ons-1920x350

versie: 17 januari 2024


Onze geschiedenis in vogelvlucht

De vereniging werd opgericht op 8 december 1972. Met grote gedrevenheid gingen de leden aan de slag om een jachthaven te realiseren, want zelfwerkzaamheid was het motto om de kosten van de aanleg zoveel mogelijk te beperken. De jachthaven kon op 12 juni 1982 feestelijk worden geopend!

Anders dan in een commerciële haven geeft het voor eigen rekening en verantwoording samen bouwen, een gevoel van saamhorigheid waar we tot op de dag van vandaag trots op kunnen zijn!

 

Jaarlijks worden er, naast zeilwedstrijden nog verschillende andere activiteiten voor onze leden georganiseerd.

De vereniging draait  uitsluitend met  vrijwilligers. Zij zijn, naast het bestuur, de energiebron van onze watersportvereniging. Dit alles pro deo en …. tot groot watersportgenoegen van de overige leden.

De  verschillende commissies vormen de spil waar de vereniging om draait en de ruim 135 leden van wsv De Hitsert zijn hen veel dank verschuldigd.

Als je ook een steentje wilt bijdragen, dan is er voor jouw enthousiasme en deskundigheid zeker ruimte. Vele handen maken licht werk!

wsv de Hitsert is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond. Dit betekent dat leden via hun lidmaatschap automatisch ook lid zijn  van het KNWV.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Geïnteresseerd? neem dan even contact op met de secretaris.

vroeger …

Het dorp Zuid-Beijerland werd in 1631 gesticht, toen de slikken van De Hitsert werden ingedijkt als Groot-Zuid-Beijerlandsche Polder. Op de dijk ontstond het gelijknamige dorp, maar vele autochtone bewoners noemen hun dorp nog steeds De Hitsert.

In 1982 werd onze haven geopend waarmee een ‘slootje’ met enkele visbootjes was omgetoverd tot een heuse jachthaven! Een haven die in eerste instantie was bedoeld voor inwoners van de Hoeksche Waard.

en nu …

De jachthaven is gelegen aan het Vuile Gat, dat zowel oostelijk als westelijk aansluit op het Haringvliet. We liggen midden in een uniek vaargebied, zowel voor zeilers als voor motorbootvaarders. Een enkele uitzondering daargelaten, treft u er nauwelijks beroepsvaart aan.

Er zijn 91 ligplaatsen die vrijwel allen bezet zijn, dus… is er een wachtlijst. De locatie is uniek! Als je hier nog nooit bent geweest: een aanrader! Je bent van harte welkom als je besluit bij De Hitsert 'binnen te lopen'!

In de haven …

... vind je de in 2018 geheel vernieuwde steigers en kaden met electriciteits- en drinkwater voorziening. De haven beschikt  ook over WIFI. Op verschillende plaatsen vind je banken met een prachtig uitzicht over het Haringvliet.

ons clubhuis …

... biedt een sfeervol onderkomen met een gezellige bar, en sanitaire voorzieningen. Het clubhuis ligt direct aan het terras met een prachtig uitzicht.