header-omgeving-1920x500

versie: 27 januari 2024


Zuid Beijerland …

Het dorp Zuid-Beijerland werd in 1631 gesticht, toen de slikken van De Hitsert werden ingedijkt als Groot-Zuid-Beijerlandsche Polder. Op de dijk ontstond het gelijknamige dorp, maar vele autochtone bewoners noemen hun dorp nog steeds De Hitsert.

omgeving1-640x480

Tiengemeten …

Vanaf onze haven heb je een prachtig uitzicht op het eiland Tiengemeten, het kleinste bewoonde eiland van Nederland. Vol natuur, weidsheid, rust en wildernis. De oversteek met de veerpont, die dagelijks vertrekt vanuit Nieuwendijk,  vind je op het eiland, naast uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden door de natuur op Tiengemeten.

   

  omgeving3

  Op Tiengemeten vind je ....

  • Het bezoekerscentrum van de stichting Natuurmonumenten met veel informatie over de historie van het eiland en allerlei activiteiten die worden georganiseerd in de prachtige omgeving.

   

  • Het Rien Poortvlietmuseum vlakbij de haven op het eiland. Vier keer per jaar is er een nieuwe expositie van de in 1995 overleden tekenaar en schilder te zien. Poortvliet schilderde naar de natuur: ‘Het natuurgetrouw weergeven is m’n grootste plezier’, aldus de kunstenaar.
  omgeving2-1920x1080
  • Een kampeerterrein dat bestaat uit twee delen: het Natuurkampeerterrein en de kampeerweide. Het Natuurkampeerterrein ligt in een oude hoogstamboomgaard op geringe afstand van de herberg en biedt plaats aan maximaal tien tenten. Om in de boomgaard te mogen kamperen is het lidmaatschap van de Natuurkampeerterreinen verplicht. Er zijn lidmaatschapskaarten te koop op de camping. Zonder deze kaart kun je terecht op de kampeerweide.
  • Het landbouwmuseum heeft en grote collectie van landbouwmachines en gereedschappen. Een deel van de collectie is afkomstig van het Streekmuseum uit Heinenoord.
  • De herberg staat op grond met geschiedenis, doorspekt met verloren gewaande geuren en verrijkt met een ongerepte horizon. Hier op de oostpunt van het eiland is Tiengemeten geboren. Daarvan genieten is een belevenis.

   Voor meer informatie over onze mooie omgeving kunt u terecht op: