Beste bootbezitters,

Het is zover. Op 7 en 8 oktober staat het sluitingsweekend van vaarseizoen 2023 op de kalender. Het is een echte “Whats(H)appening” Door de sluiting van de Haringvlietbrug gaat ons programma zich dit jaar helemaal op het Haringvliet afspelen. We hebben het programma voor dit weekend zo ingericht dat echt iedereen kan deelnemen. Een groot, klein, snel-, zeil-, motor- schip? Het maakt niet uit. Iedereen kan mee doen. De eigen bijdrage voor dit evenement bedraagt €25,00 p.p. (BBQ+ontbijt).

In verband met de voorbereidingen, reservering en kosten vooraf is deelname  alleen mogelijk als je aanmelding en betaling uiterlijk dinsdag 3 oktober bij ons binnen is.

Wat gaan we doen? Op zaterdagochtend 7 oktober drinken we vanaf 10.00u. koffie, houden we een korte briefing en krijgen de deelnemers alle info over de “happening” Het is beslist géén wedstrijd. Iedereen bepaalt voor zichzelf hoe snel, of juist langzaam men op pad gaat, dit is uiteraard ook afhankelijk van het weer en het type boot. De bedoeling is dat we uiteindelijk allemaal vanaf 16.00u. afmeren in de Marina Stellendam. Hier zijn ligplaatsen voor ons gereserveerd. De kosten van je ligplaats zijn voor eigen rekening.

Het is de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk overnacht op z’n eigen schip, maar … is de boot de klein of ongeschikt om op te overnachten dan bestaat de mogelijkheid om in het Scoutingclubhuis achter de jachthaven te overnachten. Je moet dan wel zelf voor een luchtbed, matrasje, kussen enz. te zorgen. Vermeld dit ook even op het aanmeldingsformulier bij ‘opmerkingen’

Na een gezellig hapje en drankje (Neem vooral ook iets lekkers mee om te delen) gaan we om 18.30u.

aan de BBQ! De eerste 3 drankjes bij de BBQ zijn voor onze rekening! ‘Naborrelen’ kan natuurlijk want we hebben een “mobiele Hitsertbar” mee genomen. Drankjes turf je zelf op een lijst en reken je af bij terugkomst op zondag in het clubhuis. 

Varen we dan rechtstreeks naar Stellendam? Natuurlijk niet, want tijdens de tocht er naar toe èn de terugweg op zondag naar de Hitsert is iedereen bezig met de Whats(H)appening, een puzzeltocht met opdrachten die je onderweg kunt oplossen. Zo is iedereen lekker bezig en blijft het spannend tot het moment dat we op zondag allemaal weer terug zijn. Hoe dat allemaal precies werkt leggen we nog uit tijdens de briefing op zaterdagmorgen! Deelnemers hoeven alleen maar te zorgen dat ze een mobieltje met Whatsapp en een internetmogelijkheid hebben tijdens hun tocht. We nemen aan dat je daar wel voor kunt zorgen.

Als we zondagochtend na een heerlijk ontbijtje in het scoutinghuis en de koffie weer naar de Hitsert vertrekken, puzzelen we nog even door! Gisteren iets gemist? … nog even daar of daar kijken? Er is tijd genoeg voor. Zorg er in ieder geval voor dat je om 15.00u. weer in het clubhuis bent. Dan is het tijd om je oplossingen in te leveren, nog even na te kletsen of… om je prijs in ontvangst te nemen als je gewonnen hebt.

Klinkt goed, toch? Nu nog een geschikt weerbericht en jouw aanmelding. Meedoen dus!

Aanmelden doe je via het formulier op: https:// www.wsvdehitsert.nl/sluitingstocht

 

Bert en Rob