wsv de Hitsert

wat we u bieden…

in vogelvlucht…

De vereniging werd opgericht op 8 december 1972. Met grote gedrevenheid gingen de leden aan de slag om een jachthaven te realiseren, want zelfwerkzaamheid was het motto om de kosten van de aanleg zoveel mogelijk te beperken. De jachthaven kon op 12 juni 1982 feestelijk worden geopend!

Anders dan in een commerciële haven geeft het voor eigen rekening en verantwoording samen bouwen, een gevoel van saamhorigheid waar we tot op de dag van vandaag trots op kunnen zijn!

 

Jaarlijks worden er, naast zeilwdestrijden nog verschillende andere activiteiten voor onze leden georganiseerd.

De vereniging draait  uitsluitend met  vrijwilligers. Zij zijn, naast het bestuur, de energiebron van onze watersportvereniging.

Dit alles pro deo en …. tot groot watersportgenoegen van de overige leden.

De  verschillende commissies vormen de spil waar de vereniging om draait en de ruim 145 leden van wsv De Hitsert zijn hen veel dank verschuldigd.

Als u ook een steentje wilt bijdragen, dan is er voor uw enthousiasme en deskundigheid zeker ruimte. Vele handen maken licht werk!

wsv de Hitsert is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond. Dit betekent dat leden via hun lidmaatschap automatisch ook lid zijn  van het KNWV.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Geïnteresseerd? neem dan even contact op met onze secretaris.

 

Nadat u vanaf het Hollands Diep de Haringvlietbrug bent gepasseerd, (De doorvaarthoogte onder het vaste gedeelte van de brug bedraagt NAP + 14 meter.)

U vindt u ons als eerste jachthaven aan stuurboord.

Verder varend in westelijke richting passeert u, eveneens aan stuurboord, wsv De Put. Verderop komt u bij Hellevoetsluis.

Aan de zuidkant van het Haringvliet vindt u van west naar oost de jachthavens van Stellendam, Middelharnis, Stad aan het Haringvliet en Den Bommel.

Komt u van zee en bent u de Goereese sluis bij Stellendam gepasseerd (wordt 24 uur per dag bediend), dan vervolgt u uw weg uiteraard in oostelijke richting.

Houdt u dan de noordkant van Tiengemeten aan en bij de laatste haven aan bakboord vóór de Haringvlietbrug staan wij klaar om u hartelijk te verwelkomen!

vroeger …

Het dorp Zuid-Beijerland werd in 1631 gesticht, toen de slikken van De Hitsert werden ingedijkt als Groot-Zuid-Beijerlandsche Polder.

Op de dijk ontstond het gelijknamige dorp, maar vele autochtone bewoners noemen hun dorp nog steeds De Hitsert.

In 1982 werd onze haven geopend waarmee een ‘slootje’ met enkele visbootjes was omgetoverd tot een heuse jachthaven! Een haven die in eerste instantie is bedoeld voor inwoners van de Hoeksche Waard.

en nu …

De jachthaven is gelegen aan het Vuile Gat, dat zowel oostelijk als westelijk aansluit op het Haringvliet. We liggen midden in een uniek vaargebied, zowel voor zeilers als voor motorbootvaarders. Een enkele uitzondering daargelaten, treft u er nauwelijks beroepsvaart aan.

Er zijn 91 ligplaatsen die vrijwel allen bezet zijn, dus… is er een wachtlijst. De locatie is uniek! Als u hier nog nooit bent geweest: een aanrader! Natuurlijk verwelkomen wij u van harte als u besluit bij De Hitsert binnen te lopen!

 

 

 

.

 

 

 

 

 

..

...

....

voorzieningen …

in de haven …

Vindt U de in 2018 geheel vernieuwde steigers en kaden met electriciteits- en drinkwater voorziening. De haven beschikt  ook over WIFI. Op verschillende plaatsen vindt u banken met een prachtig uitzicht over het Haringvliet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ons clubhuis …

Biedt een sfeervol onderkomen met een gezellige bar, en sanitaire voorzieningen. Het clubhuis ligt direct aan het terras met een prachtig uitzicht.

Tiengemeten …

Vanaf onze haven heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Tiengemeten, het kleinste bewoonde eiland van Nederland. Vol natuur, weidsheid, rust en wildernis. De oversteek met de veerpont, die dagelijks vertrekt vanuit Nieuwendijk,  vindt u op het eiland, naast uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden door de natuur op het eiland.

  • Het Rien Poortvlietmuseum vlakbij de haven op het eiland. Vier keer per jaar is er een nieuwe expositie van de in 1995 overleden tekenaar en schilder te zien. Poortvliet schilderde naar de natuur: ‘Het natuurgetrouw weergeven is m’n grootste plezier’, aldus de kunstenaar.
  • Een kampeerterrein dat bestaat uit twee delen: het Natuurkampeerterrein en de kampeerweide. Het Natuurkampeerterrein ligt in een oude hoogstamboomgaard op geringe afstand van de herberg en biedt plaats aan maximaal tien tenten. Om in de boomgaard te mogen kamperen is het lidmaatschap van de Natuurkampeerterreinen verplicht. Er zijn lidmaatschapskaarten te koop op de camping. Zonder deze kaart kunt u terecht op de kampeerweide.
  • Het landbouwmuseum heeft en grote collectie van landbouwmachines en gereedschappen. Een deel van de collectie is afkomstig van het Streekmuseum uit Heinenoord.
  • De herberg staat op grond met geschiedenis, doorspekt met verloren gewaande geuren en verrijkt met een ongerepte horizon. Hier op de oostpunt van het eiland is Tiengemeten geboren. Daarvan genieten is een belevenis.

Zuid Beijerland …

Het dorp Zuid-Beijerland werd in 1631 gesticht, toen de slikken van De Hitsert werden ingedijkt als Groot-Zuid-Beijerlandsche Polder. Op de dijk ontstond het gelijknamige dorp, maar vele autochtone bewoners noemen hun dorp nog steeds De Hitsert.