wsv de Hitsert

wat we u bieden…

De diepte van de haven is NAP – 1.5m NAP + 0.2m (ongeveer 1.70 m.) Door het zogenaamde kierbesluit van Rijkswaterstaat met betrekking tot de openingen in de Haringvlietdam kan de waterdiepte in de haven meer of minder zijn.

De bovenkant van de “balk” (gording) ligt ongeveer op NAP +70 cm en de rand van de kade is ongeveer NAP +130 cm.

Vrije boxen in de haven zijn herkenbaar aan een groen bordje tegen de wal in de box. Ook kunt u aan het einde van de invaart aan bakboord tegen de loswal afmeren met de boeg naar het vaarwater.

plattegrond haven

Het havenreglement hangt ter kennisname in de mededelingenkast aan het clubhuis.

Naast de jachthaven ligt een openbaar recreatieterrein met een zwemmogelijkheid en peuterbad.  Het centrum van Zuid-Beijerland  met restaurant, winkels en supermarkt vindt u op 1 km afstand van onze haven.

Overal op het Haringvliet bevinden zich schitterende ankerplekjes, waar u, in de schoonheid en rust van de natuur, heerlijk kunt overnachten.

Laat u verrassen, bijvoorbeeld door overvliegende lepelaars en vele soorten ganzen!

Het passanten-tarief voor boten bedraagt € 1,50 per meter  bootlengte over alles / per dag. Gebruik van elektriciteit kost € 2,00. Dagelijks komt één van de havenmeesters langs om het verschuldigde bedrag te innen. U krijgt van hem de code die u gebruikt voor de toegangshekken en de douche- en toiletruimte.

Er zijn 5 plaatsen voor campers beschikbaar. Het plaatsen van een camper (max. 8 mtr.) is mogelijk van 15 april t/m 18 oktober. De kosten bedragen € 23,00 per 24 uur. incl. het gebruik van elektriciteit (6A-10A), water, douchen maar excl. toeristenbelasting ( 1,20 p.p.p.n). We beschikken over een voorziening voor  het legen van een cassettetoilet. Er is WIFI beschikbaar op ons terrein.

Het is mogelijk om uw camper-staplaats vooraf te reserveren. Dat kan via deze website.

Booteigenaren kunnen hun ligplaats afrekenen bij de havenmeester. (0630846289) of bij aankomst via de QR-codes op de borden aan de kade.

Op de haven zijn fietsen gratis beschikbaar gesteld voor onze gasten. Het dorp Zuid-Beijerland ligt op ca 7 minuten fietsen van de haven. In Zuid-Beijerland zijn ruim voldoende winkels. U vindt er Albert Heijn, en o.a. een groentezaak, warme bakker, fantastische modezaak, Chinees restaurant, en een kapper,

Het eiland Tiengemeten ligt tegenover de haven is een groot deel van het jaar te bezoeken. Vanuit het dorp Nieuwendijk, vaart een veerpont naar Tiengemeten. U kunt uw fiets meenemen!

Afvaarten van Nieuwendijk naar Tiengemeten:

  • Maandag t/m Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur ieder heel uur.
  • Zon- en feestdagen: 10:00, 12:00, 14.00, 16:00 en 17:00 uur.

Afvaarten vanaf Tiengemeten naar Nieuwendijk:

  • circa 10  minuten later dan bovengenoemde tijden.

Onze haven telt 91 ligplaatsen. Op dit moment is er een wachtlijst. De havencommissaris kan u informeren over de actuele beschikbaarheid, afmetingen en diepte van de beschikbare boxen.

Als er niet direct een passende box voor uw schip beschikbaar is, kunt u op een wachtlijst geplaatst worden.

Voor alle ligplaatsen is een electriciteitsaansuiting en een drinkwater tappunt beschikbaar. Voor meer info kunt u het beste even contact opnemen met de havencommissaris.

Bij een ligplaats in onze haven hoort ook een lidmaatschap van de vereniging. Van de leden van onze vereniging wordt verwacht dat zij zich één à twee maal per seizoen inzetten bij de zelfwerkzaamheid die we van hen verwachten. Dit betekent dat u gedurende een ochtend, samen met een aantal andere leden, helpt met noodzakelijk onderhoud op het terrein of in het clubhuis. Hiervoor wordt jaarlijks een rooster opgesteld. Samen “de handen uit de mouwen” is daarbij het motto.

Gedurende het seizoen worden er verschillende activiteiten georganiseerd waaraan deelname uiteraard vrijwillig is. Hiermee willen we de sociale cohesie binnen de vereniging zoveel mogelijk stimuleren. Zo zorgen we er met elkaar voor dat lid zijn van wsv de Hitsert heel gezellig is. Voor meer informatie kunt u het beste even contact op nemen met Els Grootemaat, de secretaris van de vereniging.

Onze haven wordt steeds vaker bezocht door passanten en campers. We kunnen onze service verbeteren door uw op- en aanmerkingen over uw verblijf. Laat hier uw waardering HIER achter.

in vogelvlucht…

De vereniging werd opgericht op 8 december 1972. Met grote gedrevenheid gingen de leden aan de slag om een jachthaven te realiseren, want zelfwerkzaamheid was het motto om de kosten van de aanleg zoveel mogelijk te beperken. De jachthaven kon op 12 juni 1982 feestelijk worden geopend!

Anders dan in een commerciële haven geeft het voor eigen rekening en verantwoording samen bouwen, een gevoel van saamhorigheid waar we tot op de dag van vandaag trots op kunnen zijn!

 

Jaarlijks worden er, naast zeilwdestrijden nog verschillende andere activiteiten voor onze leden georganiseerd.

De vereniging draait  uitsluitend met  vrijwilligers. Zij zijn, naast het bestuur, de energiebron van onze watersportvereniging.

Dit alles pro deo en …. tot groot watersportgenoegen van de overige leden.

De  verschillende commissies vormen de spil waar de vereniging om draait en de ruim 145 leden van wsv De Hitsert zijn hen veel dank verschuldigd.

Als u ook een steentje wilt bijdragen, dan is er voor uw enthousiasme en deskundigheid zeker ruimte. Vele handen maken licht werk!

wsv de Hitsert is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond. Dit betekent dat leden via hun lidmaatschap automatisch ook lid zijn  van het KNWV.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Geïnteresseerd? neem dan even contact op met onze secretaris.

 

vroeger …

Het dorp Zuid-Beijerland werd in 1631 gesticht, toen de slikken van De Hitsert werden ingedijkt als Groot-Zuid-Beijerlandsche Polder.

Op de dijk ontstond het gelijknamige dorp, maar vele autochtone bewoners noemen hun dorp nog steeds De Hitsert.

In 1982 werd onze haven geopend waarmee een ‘slootje’ met enkele visbootjes was omgetoverd tot een heuse jachthaven! Een haven die in eerste instantie is bedoeld voor inwoners van de Hoeksche Waard.

en nu …

De jachthaven is gelegen aan het Vuile Gat, dat zowel oostelijk als westelijk aansluit op het Haringvliet. We liggen midden in een uniek vaargebied, zowel voor zeilers als voor motorbootvaarders. Een enkele uitzondering daargelaten, treft u er nauwelijks beroepsvaart aan.

Er zijn 91 ligplaatsen die vrijwel allen bezet zijn, dus… is er een wachtlijst. De locatie is uniek! Als u hier nog nooit bent geweest: een aanrader! Natuurlijk verwelkomen wij u van harte als u besluit bij De Hitsert binnen te lopen!

 

 

 

.

 

 

 

 

 

..

...

....

voorzieningen …

in de haven …

Vindt U de in 2018 geheel vernieuwde steigers en kaden met electriciteits- en drinkwater voorziening. De haven beschikt  ook over WIFI. Op verschillende plaatsen vindt u banken met een prachtig uitzicht over het Haringvliet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ons clubhuis …

Biedt een sfeervol onderkomen met een gezellige bar, en sanitaire voorzieningen. Het clubhuis ligt direct aan het terras met een prachtig uitzicht.

Tiengemeten …

Vanaf onze haven heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Tiengemeten, het kleinste bewoonde eiland van Nederland. Vol natuur, weidsheid, rust en wildernis. De oversteek met de veerpont, die dagelijks vertrekt vanuit Nieuwendijk,  vindt u op het eiland, naast uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden door de natuur op het eiland.

  • Het Rien Poortvlietmuseum vlakbij de haven op het eiland. Vier keer per jaar is er een nieuwe expositie van de in 1995 overleden tekenaar en schilder te zien. Poortvliet schilderde naar de natuur: ‘Het natuurgetrouw weergeven is m’n grootste plezier’, aldus de kunstenaar.
  • Een kampeerterrein dat bestaat uit twee delen: het Natuurkampeerterrein en de kampeerweide. Het Natuurkampeerterrein ligt in een oude hoogstamboomgaard op geringe afstand van de herberg en biedt plaats aan maximaal tien tenten. Om in de boomgaard te mogen kamperen is het lidmaatschap van de Natuurkampeerterreinen verplicht. Er zijn lidmaatschapskaarten te koop op de camping. Zonder deze kaart kunt u terecht op de kampeerweide.
  • Het landbouwmuseum heeft en grote collectie van landbouwmachines en gereedschappen. Een deel van de collectie is afkomstig van het Streekmuseum uit Heinenoord.
  • De herberg staat op grond met geschiedenis, doorspekt met verloren gewaande geuren en verrijkt met een ongerepte horizon. Hier op de oostpunt van het eiland is Tiengemeten geboren. Daarvan genieten is een belevenis.

Zuid Beijerland …

Het dorp Zuid-Beijerland werd in 1631 gesticht, toen de slikken van De Hitsert werden ingedijkt als Groot-Zuid-Beijerlandsche Polder. Op de dijk ontstond het gelijknamige dorp, maar vele autochtone bewoners noemen hun dorp nog steeds De Hitsert.

     Stuur een bericht aan onze havenmeesters …

10 + 8 =

Dirk Griffioen

Leo Romers

Sjoerd Rijpma

Derk de Groot

Truus Koopman

Maartje van Doodewaard