voor onze gasten …

De diepte van de haven is NAP – 1.5m NAP + 0.2m (ongeveer 1.70 m.) Door het zogenaamde kierbesluit van Rijkswaterstaat met betrekking tot de openingen in de Haringvlietdam kan de waterdiepte in de haven meer of minder zijn.

De bovenkant van de “balk” (gording) ligt ongeveer op NAP +70 cm en de rand van de kade is ongeveer NAP +130 cm.

Vrije boxen in de haven zijn herkenbaar aan een groen bordje tegen de wal in de box. Ook kunt u aan het einde van de invaart aan bakboord tegen de loswal afmeren met de boeg naar het vaarwater.

plattegrond haven

Het havenreglement hangt ter kennisname in de mededelingenkast aan het clubhuis.

Naast de jachthaven ligt een openbaar recreatieterrein met een zwemmogelijkheid en peuterbad.  Het centrum van Zuid-Beijerland  met restaurant, winkels en supermarkt vindt u op 1 km afstand van onze haven.

Overal op het Haringvliet bevinden zich schitterende ankerplekjes, waar u, in de schoonheid en rust van de natuur, heerlijk kunt overnachten.

Laat u verrassen, bijvoorbeeld door overvliegende lepelaars en vele soorten ganzen!

Het passanten-tarief voor boten bedraagt € 1,50 per meter  bootlengte over alles / per dag. Gebruik van elektriciteit kost € 2,00. Dagelijks komt één van de havenmeesters langs om het verschuldigde bedrag te innen. U krijgt van hem de code die u gebruikt voor de toegangshekken en de douche- en toiletruimte.

Er zijn 5 plaatsen voor campers beschikbaar. Het plaatsen van een camper (max. 8 mtr.) is mogelijk van 15 april t/m 18 oktober. De kosten bedragen € 23,00 per 24 uur. incl. het gebruik van elektriciteit (6A-10A), water, douchen maar excl. toeristenbelasting ( 1,20 p.p.p.n). We beschikken over een voorziening voor  het legen van een cassettetoilet. Er is WIFI beschikbaar op ons terrein.

Het is mogelijk om uw camper-staplaats vooraf te reserveren. Dat kan via deze website.

Booteigenaren kunnen hun ligplaats afrekenen bij de havenmeester. (0630846289) of bij aankomst via de QR-codes op de borden aan de kade.

Op de haven zijn fietsen gratis beschikbaar gesteld voor onze gasten. Het dorp Zuid-Beijerland ligt op ca 7 minuten fietsen van de haven. In Zuid-Beijerland zijn ruim voldoende winkels. U vindt er Albert Heijn, en o.a. een groentezaak, warme bakker, fantastische modezaak, Chinees restaurant, en een kapper,

Het eiland Tiengemeten ligt tegenover de haven is een groot deel van het jaar te bezoeken. Vanuit het dorp Nieuwendijk, vaart een veerpont naar Tiengemeten. U kunt uw fiets meenemen!

Afvaarten van Nieuwendijk naar Tiengemeten:

  • Maandag t/m Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur ieder heel uur.
  • Zon- en feestdagen: 10:00, 12:00, 14.00, 16:00 en 17:00 uur.

Afvaarten vanaf Tiengemeten naar Nieuwendijk:

  • circa 10  minuten later dan bovengenoemde tijden.

Onze haven telt 91 ligplaatsen. Op dit moment is er een wachtlijst. De havencommissaris kan u informeren over de actuele beschikbaarheid, afmetingen en diepte van de beschikbare boxen.

Als er niet direct een passende box voor uw schip beschikbaar is, kunt u op een wachtlijst geplaatst worden.

Voor alle ligplaatsen is een electriciteitsaansuiting en een drinkwater tappunt beschikbaar. Voor meer info kunt u het beste even contact opnemen met de havencommissaris.

Bij een ligplaats in onze haven hoort ook een lidmaatschap van de vereniging. Van de leden van onze vereniging wordt verwacht dat zij zich één à twee maal per seizoen inzetten bij de zelfwerkzaamheid die we van hen verwachten. Dit betekent dat u gedurende een ochtend, samen met een aantal andere leden, helpt met noodzakelijk onderhoud op het terrein of in het clubhuis. Hiervoor wordt jaarlijks een rooster opgesteld. Samen “de handen uit de mouwen” is daarbij het motto.

Gedurende het seizoen worden er verschillende activiteiten georganiseerd waaraan deelname uiteraard vrijwillig is. Hiermee willen we de sociale cohesie binnen de vereniging zoveel mogelijk stimuleren. Zo zorgen we er met elkaar voor dat lid zijn van wsv de Hitsert heel gezellig is. Voor meer informatie kunt u het beste even contact op nemen met Els Grootemaat, de secretaris van de vereniging.

Onze haven wordt steeds vaker bezocht door passanten en campers. We kunnen onze service verbeteren door uw op- en aanmerkingen over uw verblijf. Laat hier uw waardering HIER achter.

     Stuur een bericht aan onze havenmeesters …

8 + 15 =

Dirk Griffioen

Leo Romers

Sjoerd Rijpma

Derk de Groot

Bart de Klerk

Truus Koopman

Maartje van Doodewaard