Ter informatie: Onderstaande info werd ons toegezonden door Rijkswaterstaat:

In 2023 renoveert Rijkswaterstaat de klep van de Haringvlietbrug en in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel. Beide liggen in de A29. Voor de werkzaamheden zijn afsluitingen noodzakelijk. Dit jaar is de Heinenoordtunnel regelmatig in de nacht en in het weekend afgesloten. Daarnaast zijn er langere afsluitingen van de tunnel en de brug:

• Van 28 april tot en met 8 mei is de Heinenoordtunnel in beide richtingen afgesloten
• Van 9 juni tot en met 28 juli (mogelijk tot en met 4 augustus) is de Haringvlietbrug afgesloten voor al het verkeer
• Van 5 augustus tot en met 7 augustus 01.00 uur is de Heinenoordtunnel afgesloten in rijrichting Bergen op Zoom en vanaf 7 augustus 01.00 uur tot en met vrijdag 1 september is de tunnel in beide richtingen dicht.

Hinder is helaas onvermijdelijk, goede voorbereiding des te belangrijker. De afsluitingen zorgen voor hinder voor het wegverkeer. Verkeer wordt (grootschalig) omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. In de spitsen kan de extra reistijd oplopen tot een uur.
Voor uw medewerkers, leveranciers, klanten of andere belanghebbenden is het goed om te weten wanneer de afsluitingen zijn, wat de hinder is en wat de mogelijke alternatieven zijn om files te vermijden.

Rijkswaterstaat treft verschillende maatregelen om de hinder de kunnen beperken, maar we hebben ook de hulp van u en van de weggebruiker nodig. Als iedereen voor wie dat mogelijk is, wat vaker de fiets pakt of met het openbaar vervoer reist, thuiswerkt of buiten de spits reist, dan helpt dat de mensen die deze mogelijkheden niet hebben. Denk aan mensen in vitale beroepen of logistieke dienstverleners. Zij kunnen dan zonder al te grote vertragingen hun bestemming bereiken.

Meer informatie over de beide projecten vindt u op de websites www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel en www.rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug. Voor internationale doelgroepen is een aparte website gemaakt waar de informatie in 8 verschillende talen wordt aangeboden: www.A29roadworks.nl.

Mocht u naar aanleiding van deze mail nog vragen hebben, dan kunt u contact met Rijkswaterstaat opnemen via renovatieharingvlietbrug@rws.nl of renovatieheinenoordtunnel@rws.nl U kunt hier natuurlijk ook terecht met andere vragen.

webmaster