Mijn eerste 100 dagen als Havencommissaris.

Op papier, de functieomschrijving die hoort bij de functie van de havencommissaris, lijkt het allemaal zo duidelijk; “…verantwoordelijk voor de uitvoering van het bestuursbeleid tav. de ligplaatsen en de camperstandplaatsen”. 

Maar in de praktijk komt er toch nog wel wat bij kijken wat je even in de vingers moet krijgen. Een monumentale duiker uit 1770 die gerestaureerd moet worden, een haven die dichtslibt, de revisie van de statuten en de reglementen, en natuurlijk het gras… Hoe hoog mag het gras en de bloemen ertussen groeien voordat de grasmaaier er overheen moet? Zoveel leden, zoveel meningen. Een (drijvend) dorpje aan het Haringvliet.

Maar al deze leden maken de vereniging ook wat het is. Geen enkel lid weet alles van de vereniging, de haven, het terrein, het Lijntje en de digitale wereld van De Hitsert maar gezamenlijk als vereniging weten we (bijna) alles en kunnen we heel veel. Wat veel kennis en kunde is er aanwezig onder de leden!

Verder kan ik natuurlijk rekenen op de steun en inzet van onze havenmeesters m/v. Vooral even een compliment voor Maartje en Truus die als nieuwe havenmeesters een vliegende start hebben gemaakt. Ondertussen is het alweer weken schitterend weer en is de vakantie bijna aangebroken. Veel campers en passanten hebben onze haven alweer weten te vinden.

Rest mij nog om iedereen die al op vakantie is of nog gaat een hele fijne vakantie te wensen. En oh ja, vergeet niet om even via de website of bij de havenmeester van dienst te melden als jullie op vakantie gaan, dit biedt weer een plekje voor een passant in onze mooie haven wanneer jullie elders van de boot en het water genieten.

Groet, Roelof