Noodreparatie Krammerjachtensluis gepland! 8 t/m 15 juli 2021

Wat wordt er gerepareerd? De grendelinrichting van de zuidelijke Krammerjachtensluis moet vervangen worden. Dit onderdeel van de sluisdeur aan de Zijpezijde is kapot.

Hinder:

Zuidkolk donderdag 8 juli vanaf 06.00 uur t/m donderdag 15 juli 2021 22.00 uur.

Noordkolk donderdag 8 juli van 06.00 tot 22:00 uur en donderdag 15 juli van 06.00 tot 22:00 uur. Waarom is reparatie nu noodzakelijk? Een hydraulische cilinder lekte olie [de olietoevoer is dichtgezet]. We schutten nu minimaal met de zuidelijke kolk omdat het risico bestaat dat de sluisdeur-vergrendeling blokkeert. De noodreparatie kan niet wachten tot na het recreatie-seizoen. De technische staat van de grendelinrichting is onvoldoende. Scheepvaartaanbod in het hoogseizoen vraagt beschikbaarheid van twee jachtensluizen. Na de noodreparatie kan Rijkswaterstaat beide kolken weer bedienen. Hoe pakken we dit aan? We hijsen de sluisdeur eruit en wisselen de grendelinrichting. Om de waterveiligheid te waarborgen plaatsen we een noodkering op de plaats van de verwijderde sluisdeur. Op de loskade te Bruinisse vindt de wisseling plaats van de grendelinrichting en wordt de sluisdeur schoongemaakt. De vrijkomende onderdelen worden hersteld zodat ze weer inzetbaar zijn bij andere sluisdeuren. De schone sluisdeur met nieuwe onderdelen wordt er weer terug ingehesen, getest en gereed gemaakt voor schutten.

Meer informatie?

Actuele informatie vindt u op de websites van Rijkswaterstaat: rws.nl/bereikbaarzeeland op vaarweginformatie.nl, of bel gratis naar 0800-8002. Mario de Wever, omgevingsmanager Hoofdvaarwegennet. Tel.nr.  06- 5252 5908    Mail: mario.de.wever@rws.nl