Op 12 november a.s. zal de vijfde Hoeksche Hardzeilwedstrijd Klompzeilen plaats vinden.

Om 12.00 uur zal het palaver beginnen, waarna aansluitend de schepen gekeurd en gemeten worden. Wij hebben het genoegen Yvonne Kersten aan te mogen kondigen als keurmeester en wedstrijdleider. De keuring zal plaats vinden aan de hand van de strakke richtlijnen van de Friese Klomp Klasse en de wedstrijdleider heeft alle bevoegdheden! Het uitzetten van de baan is mede afhankelijk van weersvoorspellingen en windrichtingen. Echter het is zeer aannemelijk dat de schepen starten bij de startlijn, verder te benoemen als lijn “A”.

Er zal dan naar een lijn “B” gevaren worden, alwaar het keerpunt is gelegen. Elke schipper dient op dit lijn “B” een bemanningslid te positioneren, om de klomp te keren. Behalve als wij weer naar Tiengemeten toe varen , dan doet de wedstrijdcommissie dat.

De baan voert vervolgens weer naar lijn “A”. Het goedgekeurde schip , wat als eerste lijn “A”, zonder hulp van buitenaf, bereikt, wordt vervolgens als winnaar uitgeroepen en zal naast een fraaie prijs ook eeuwige roem ten dele vallen. Het staat de wedstrijdleiding uiteraard vrij om de gang van zaken eventueel passend te maken, naar de dan heersende omstandigheden.

De lengte van de deelnemer is bepalend voor de hoogte van het inschrijfgeld voor dit bijzondere evenement : tot 1 meter vrij, 100 cm tot 150 cm € 5,00 150 cm tot 200 cm € 10,00 boven 2 meter vrij  … en dient per bank over gemaakt te worden aan de wsv De Hitsert

Wij zien U graag met een optimaal geprepareerd wedstrijdschip en goede luim tegemoet.

Vriendelijke Groeten

Rob Mooij

06 54708110